• Hornbach

  - calitate mincinoasă, promisiuni germane -

 • calitate germană

  Această promisiune ne dă încredere că produsul pe care îl cumpărăm nu poate fi decât cel mai bun. Calitatea germană este sinonimă cu responsabilitatea, cu etica profesională, cu atenția la detalii și la originea produselor. Însă pentru Hornbach cuvintele calitate germană sunt doar atât: două cuvinte.

  • În decembrie 2016 Hornbach promitea clienților săi că renunță la lemnul de la Schweighofer. [1]
  • În mai 2017 o investigație Declic a arătat cum, de fapt, compania și-a mințit cu bună știință clienții și continua să vândă lemn tăiat ilegal. [2] La început au încercat să dezmintă acuzațiile. Ulterior, Hornbach a promis (din nou) că renunță la furnizorul Schweighofer în totalitate până în 2018. [3]
  • În februarie 2018, produsele Schweighofer sunt în continuare pe rafturile magazinelor Hornbach. Zeci de poze de la membri Declic demonstrează acest lucru.
 • Trimite mesajul tău chiar acum către Hornbach Germania!

  Din ce în ce mai multe companii adoptă ceea ce se numește “business etic”. Nu acesta este cazul Hornbach România, care și-a mințit clienții de două ori consecutiv cu privire la proveniența materiei lemnoase comercializate.

   

  Scrie-le și tu chiar acum board-ului de directori din Germnia. Dacă suficienți dintre noi le vom scrie, atunci conducerea Hornbach va realiza că nu poate minți la nesfârșit și va trebui să ia măsuri. Doar împreună putem scoate lemnul ilegal de pe rafturile magazinelor.

   

 • În prezent Hornbach deține 6 magazine în România. Membrii Declic ne-au trimis poze din 4 din cele 6 magazine. În toate apar pe rafturi produse din lemn de la Schweighofer, un furnizor la care Hornbach a promis public că renunță încă din 2016.

  Au mai rămas de verificat 2 magazine. Dacă ești din Sibiu sau Timișoara și ai găsit produse Schweighofer în magazinele Hornbach, trimite-ne pozele pe contact@declic.ro

 • Note

  1

  Promisiunea încălcată

  Retailerul de bricolaj german Hornbach va renunţa, din luna ianuarie 2017, la contractul cu firma austriacă Holzindustrie în ceea ce priveşte comercializarea lemnului de construcţii şi a celui rindeluit, deoarece compania vrea ca furnizorii săi “să respecte principiile silviculturii responsabile”, a retailerul.

  2

  HORNBACH - Minciuna de pe rafturi

  În mai 2017 o investigație Declic a arătat cum, de fapt, compania și-a mințit cu bună știință clienții și continua să vândă lemn tăiat ilegal.

  3

  Hornbach va tăia la 10% volumul de achiziţii de la Schweighofer

  Hornbach a promis (din nou) că renunță la furnizorul Schweighofer în totalitate până în 2018.